Cursuri pentru copii și adolescenți

Copiii, ca și noi, adulții, trăiesc într-o societate în care totul se face după orar, în ritm alert și foarte bine programat, iar toate acestea îi transformă în adulți înainte de vreme.

Yoga funcționează pentru copii, ca și pentru părinții lor: îi învață să fie atenți la ei, conștienți de ceea ce trăiesc, recuperându-și astfel energia și pofta de viață.

Prin exercițiile fizice, tehnicile de respirație și meditație, copiii ajung să li se îmbunătățească sănătatea, tonusul muscular, se dezvoltă armonios fizic, mental și emoțional, în echilibru și armonie cu nevoile lor interioare.

Ca ființe umane, avem în mod natural, în memoria celulelor noastre să ne întindem corpul, să respirăm și să ne relaxăm. Iar copiii sunt cel mai aproape de aceste obiceiuri sănătoase. Și dacă îi învățăm să păstreze aceste obiceiuri în rutina zilnică, este un mare câștig pentru toată viața lor.

Yoga îi învață, de asemenea, principiile morale de viață sănătoasă. Adaptate prin joc, iubirea de adevăr, recunoștința, compasiunea, curajul, onestitatea, dorința de a-i ajuta pe ceilalți, capacitatea de a iubi sunt cele mai mari daruri și reprezintă “bagajul” lor pentru viitor.

          Ceea ce ne arată copiii, este principiul fundamental din Yoga: trăirea în prezent. Ei sunt mereu conectați cu ceea ce se întâmplă în jurul lor, mereu prezenți în tot ceea ce fac. Iar ceea ce facem noi, la Centrul Armonia, este să le arătăm cum pot rămâne prezenți, atenți, plini de viață și de energie în mod sănătos.

Beneficii aduse de yoga pentru copii

Cursuri pentru copii și adolescenți
en_USEN